Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λαχταριστές αφράτες τηγανίτες με φέτα

Για όλες τις ώρες της ημέρας

26 Ιουνίου 2021 20:24
Λαχταριστές αφράτες τηγανίτες με φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανίτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με φέτα. Αυτές τις τηγανίτες που μας έφτιαχνε η μαμά για σνακ όταν ήσασταν παιδιά. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ζαμπόν η μπέικον και μπορείτε να τις φάτε είτε ζεστές είτε κρύες. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για κρεμώδης πουτίγκα σοκολάτας.

Τηγανίτες: Υλικά (30 κομμάτια)

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. νερό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. Φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αφράτες τηγανίτες με φέτα

Τηγανίτες: Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει ένας λίγο παχύρευστος χυλός.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην μας καούν(εμένα μου κάηκαν λίγο στη φωτογραφία). Μόλις γίνουν από τη μια γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέλι από πάνω, ταιριάζει πολύ με την φέτα αλλά εγώ τις προτιμώ χωρίς μέλι.

Υγιεινό Tip

Εγώ επειδή δεν συμπαθώ τα πολλά λάδια και δε θέλω να μου ρουφάνε πολύ λάδι βάζω ελάχιστο λάδι στο τηγάνι (περίπου 1 κουταλιά) και ρίχνω κουταλιές από το χυλό. Όταν γίνουν από τη μια έχουν απορροφήσει το λάδι που έχω βάλει οπότε βάζω άλλο λίγο λάδι στο τηγάνι και τις γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη (εάν δε βάλουμε λάδι και στο γύρισμα δεν φουσκώνουν και δεν γίνονται νόστιμες). Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Πηγή: cookpad.gr

Τζαλέτια (τηγανίτες) Κέρκυρας

Τηγανίτες: Παραδοσιακή και υπέροχη συνταγή για κερκυραϊκές τηγανίτες, τα περίφημα Τζαλέτια. Είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές στην Κέρκυρα. Τηγανίτες φουσκωτές με καλαμποκάλευρο. Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να τις φτιάξετε όλοι. Παράλληλα δοκιμάστε να φτιάξετε και άλλη τέλεια συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων!

Υλικά συνταγής

  • 150 γραµ. καλαμποκάλευρο
  • 50 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ. (ή που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 150 γραµ. νερό χλιαρό
  • 1 βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1/ 2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη

Εκτέλεση

  • Τα παραδοσιακά τζαλέτια, οι τηγανίτες Κέρκυρας με καλαμποκάλευρο, γίνονται σε 2΄.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι. Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό να αναμιχθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε για 40΄ τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι. Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.
  • Τότε αναποδογυρίζουμε τα Κερκυραϊκά τζαλέτια και ψήνουμε για 1΄ να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.
  • Τα βγάζουμε σε αποροφητικο χαρτί.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανελοζάχαρη.
  • Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες. Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.
  • Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share