Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό - Έτοιμο στο τσακ μπαμ

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

26 Ιουνίου 2021 18:14
Το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό - Έτοιμο στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για γιαουρτογλυκό ψυγείου με βατόμουρα

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Λαχταριστή συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου που θα σας τρέχουν τα σάλια

Το Athensmagazine.gr σας καλησπερίζει με νέα συνταγή για γλυκό και σήμερα σας έχει λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου! Παράλληλα δείτε εδώ και την κρεμ μπρουλέ του Tik Tok που έχει γίνει viral και φτιάχνετε με μόνο 3 υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά

  • Για την βάση
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα τυρί

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

  • 2 φλιτζάνια σαντιγί
  • ξυσμένη σοκολάτα

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  • Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  • Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
  • Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
  • Καλύψτε με την κτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share