Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H κρεμ μπρουλέ του Tik Tok που έχει γίνει viral - Με μόνο 3 υλικά

Πανεύκολη και γρήγορη

21 Ιουνίου 2021 11:33
H κρεμ μπρουλέ του Tik Tok που έχει γίνει viral - Με μόνο 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι θα λέγατε για μια κρεμ μπρουλέ 3 υλικών που γίνεται σε χρόνο dt; Στο Tik Tok βρήκαμε μια εύκολη εκδοχή για το διάσημο γαλλικό γλυκό που έχει γίνει ανάρπαστη. Επίσης, δες και το κέικ σοκολάτας που ξετρέλανε όλο το TikTok.

O Shef Shaquille είναι ερασιτέχνης σεφ και μοιράστηκε αυτή τη συνταγή μέσα από ένα βίντεο του TikTok. Η συγκεκριμένη κρεμ μπρουλέ, λοιπόν, είναι εύκολη, γρήγορη και απολαυστική. Για να δούμε τι χρειαζόμαστε.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι παγωτό βανίλια
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα ramekin (πυρίμαχο σκεύος μικρού μεγέθους που αντιστοιχεί σε μερίδα και χρησιμοποιείται για ψήσιμο γλυκών ή αλμυρών παρασκευασμάτων στον φούρνο) και το τοποθετουμε σε ένα ταψί. Γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό για να καλύψει μέχρι τη μέση το ramekin.

H κρεμ μπρουλέ του Tik Tok που έχει γίνει viral - Με μόνο 3 υλικά

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 160 °C. Μόλις βγάλουμε την κρεμ μπρουλέ από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τυλίγουμε το φορμάκι με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Τέλος, για να κάνουμε την καραμελένια κρούστα, λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν βλέπουμε ότι αρχίζει να λιώνει, την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη, την ρίχνουμε πάνω στην κρεμ μπρουλέ και την κουνάμε γρήγορα για να πάει παντού, πριν σκληρύνει.

Πήρε μια ολόκληρη σοκολάτα και την τύλιξε με ζύμη! Το αποτέλεσμα; Αντίο Δίαιτα…

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα! Κανείς δεν μπορεί να δει αυτό το άρθρο χωρίς να μπει σε πειρασμό…!!! Παράλληλα, δες αυτή την πανεύκολη συνταγή για μους σοκολάτας έτοιμη στο τσακ μπαμ!

Παίρνει μια ολόκληρη σοκολάτα …

Παίρνει μια ολόκληρη σοκολάτα …

φτιάχνει ζύμη και την τυλίγει … περίτεχνα θα έλεγα,

φτιάχνει ζύμη και την τυλίγει

περίτεχνα θα έλεγα

το περνάει με αυγό….

το περνάει με αυγό

και είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο…

και είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο…

μετά από λίγα λεπτά … έτοιμο και…

μετά από λίγα λεπτά … έτοιμο και…

Αντίο δίαιτα!!!!

Αντίο δίαιτα!!!!

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Απλώστε ένα στρώμα σοκολάτας πάνω σε μεμβράνη περιτυλίγματος - Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα... θα σας τρέχουν τα σάλια!

Για αυτήν την συνταγή με σοκολάτα, θα χρειαστείτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες και αρκετή δύναμη θέλησης για να μη σπάσετε τις φυσαλίδες. Αν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να μη σκάσετε αυτές τις μικρές φυσαλίδες, το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο τόσο από γεύση όσο και από εμφάνιση. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι με γέμιση μπανάνα και νουτέλα.

Θα χρειαστείτε:

Για το χυλό:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 300 ml σοκολάτα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

  • 300 ml μαύρη σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες
  • μερικά φύλλα μέντας

Οδηγίες:

  • Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να αναμείξετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφρώδη.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας παράλληλα να αναμειγνύετε.
  • Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα.
  • Γεμίστε ένα μικρό ταψάκι με το μείγμα και ψήστε το στους 200 ° C για 40 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και κόψτε το στη μέση.
  • Για τη γέμιση, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέστε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας. Ενώ αναδεύετε, θερμαίνετε το μείγμα έως ότου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
  • Ρίξτε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας στο κάτω μισό του κέικ. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, αφήστε το να κρυώσει λίγο ακόμα.
  • Τοποθετήστε το πάνω μισό του κέικ πάνω από το μείγμα σοκολάτας και απλώστε το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας στην κορυφή του κέικ.
  • Για τη διακόσμηση, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ενώ η σοκολάτα λιώνει, κόψτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες που να είναι αρκετά μεγάλη για της περίμετρο του κέικ και μετρήστε περίπου δύο εκατοστά ψηλότερη από το κέικ.
  • Απλώνουμε μπόλικη ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας πάνω στις φουσκάλες.
  • Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά πριν από τη τυλίξετε γύρω από το κέικ.
  • Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει αρκετά, αφαιρέστε προσεκτικά τη πλαστική μεμβράνη.
  • Καλύψτε την κορυφή του κέικ με βατόμουρα. Προσθέστε τις φράουλες και τα φύλλα μέντας.
  • Η τούρτα σας είναι έτοιμη και τώρα μπορείτε επιτέλους να σπάσετε τις φυσαλίδες! Καλή όρεξη!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share