Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κωκ στο ταψί που σίγουρα θα γλείφουνε τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστή, μοναδική, δροσιστική και πάνω απ΄όλα εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά!!
Το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό - Έτοιμο σε δέκα λεπτά
Γλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για λεμονογλυκό... του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.