Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα σε 2 κινήσεις, έτοιμη σε 10 λεπτά

Υπέροχη!

10 Ιουνίου 2021 14:44
Τυρόπιτα σε 2 κινήσεις, έτοιμη σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Η τυρόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο «πιτς φιτίλι».

Μετά τη συνταγή για τα πανεύκολα κριτσίνια, ήρθε η ώρα για μια εξίσου πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Η πίτα χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και είναι έτοιμη για τον φούρνο.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Τυρόπιτα κουρού με τυρί κρέμα

Υλικά για τη συνταγή τυρόπιτας

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Τυρόπιτα σε 2 κινήσεις, έτοιμη σε 10 λεπτά

Εκτέλεση της συνταγής

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Aνοίξτε μια τρύπα στη μέση.

Προσθέστε σιγά-σιγά μέσα στην τρύπα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.

Λαδώστε καλά ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Καλή όρεξη

Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα με 5 υλικά

Βρήκαμε μια ξεχωριστή βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει! Πρόκειται για μια συνταγή, γρήγορη και εύκολη με 5 μόνο υλικά. Μην καθυστερείτε άλλο! Τρέξτε να την φτιάξετε. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία τυρόπιτα κουρού με τυρί κρέμα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. τσαγ. νερό
  • 4 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Λιώστε το βούτυρο. Αλείψτε καλά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί της κουζίνας.
  • Σε λεκανίτσα ρίξτε το νερό, το αλάτι, σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώστε αρκετά τη ζύμη σας για να μπορέσετε να την απλώσετε πιο εύκολα…
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 15 ισομεγέθη κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε μπαλάκια…
  • Απλώστε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μικρό στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.
  • Χωρίστε τα φύλλα σε τρεις πεντάδες. Αλείψτε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα κάθε πεντάδας με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάστε τα με το πέμπτο φύλλο χωρίς να το αλείψετε. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες δύο πεντάδες.
  • Αλευρώστε τον πάγκο σας. Πάρτε την πρώτη πεντάδα και ανοίξτε την σε φύλλο. Ανοίξτε το φύλλο όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όσο μεγαλύτερο, τόσο λεπτότερο, τόσο πιο τραγανή και επιτυχημένη η πίτα. Ραντίστε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλο.
  • Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Πιάστε την μια άκρη του φύλλου και φέρτε την μέχρι το κέντρο του.
  • Πιάστε την απέναντι άκρη και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη. Θα έχετε τώρα μπροστά σας ένα παραλληλόγραμμο. Ραντίστε με βούτυρο.

Συνταγή για βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα

  • Διπλώστε τις δύο άκρες φέρνοντας την μία πάνω στην άλλη και φτιάξτε ένα τετράγωνο φάκελο. Βάλτε τον φάκελο στο κέντρο του ταψιού και αλείψτε την επιφάνειά του με βούτυρο.
  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις άλλες δύο πεντάδες των φύλλων. Θα φτιάξετε έτσι άλλους δύο φακέλους και θα τους τοποθετήσετε πάνω από τον πρώτο.
  • Με τις παλάμες σας, σιγά σιγά και ξεκινώντας από το κέντρο, πατήστε με δύναμη και προσπαθήστε να απλώσετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού…
  • Ψήστε στους 180 με 200 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share