Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το φοβερό κόλπο στις φράουλες για να είναι φρέσκιες και να βγάζεις εύκολα το κοτσάνι

2 πράγματα πρέπει να θυμάσαι!

29 Μαΐου 2021 07:58
Αυτό είναι το φοβερό κόλπο στις φράουλες για να είναι φρέσκιες και να βγάζεις εύκολα το κοτσάνι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυτό είναι το φοβερό κόλπο στις φράουλες για να είναι φρέσκιες και να βγάζεις εύκολα το κοτσάνι! Οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο φρούτο, αλλά από αυτά που χαλάνε πολύ πολύ γρήγορα. Ενώ, θα τολμούσατε να φτιάξετε και να δοκιμάσετε μια μακαρονάδα… φράουλα; Με αυτόν τον τρόπο πραγματικά θα φάτε τα πιο υγιεινά μακαρόνια που έχετε φάει ποτέ σας!

Πρόβλημα μεγάλο, αφού όλοι κάποια στιγμή έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το εξής θέαμα: Οι φράουλες που αγόρασαν πριν λίγες ημέρες να έχουν μετατραπεί σε μούχλα στο ψυγείο.

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο, το οποίο μπορεί να κάνει το τόσο αγαπημένο φρούτο να διατηρηθεί για λίγο παραπάνω.

Το κόλπο εύκολο και ανέξοδο. Χρειάζεται μόνο κάτι που όλοι έχουν στην κουζίνα τους, λίγο ξύδι!

Πρόσφατα μάλιστα, ειδικοί, ανέφεραν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να πλένει κανείς τα φρούτα και τα λαχανικά του με ξυδόνερο (ένα μέρος ξύδι και τρία μέρη νερό). Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι βυθίζοντας τα φρούτα και τα λαχανικά στο ξυδόνερο αφαιρείτε το 98% των βακτηρίων, καθαρίζοντας έτσι τα φρούτα πολύ καλύτερα απ' ότι να τα πλένατε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή με νερό μόνο.

Το ξυδόνερο, πέρα του ότι καθαρίζει καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, εξοντώνει και τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν μούχλα.

Ετσι, ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τις φράουλές σας να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό, είναι απλά να τις βουτήξετε σε ξυδόνερο.

Πως να καθαρίσεις τις φράουλες

Προσοχή όμως: Το ξυδόνερο δεν εξαφανίζει τη μούχλα που έχει ήδη δημιουργηθεί, απλά προλαμβάνει τη δημιουργία νέας.

Και αν ανησυχείτε για τη γεύση, ένα προσεκτικό ξέβγαλμα στη συνέχεια με νερό, υπόσχεται ότι δεν θα αφήσει κανένα ίχνος μυρωδιάς και γεύσης.

Κάτι που χρειάζεται ακόμη να γνωρίζετε για τις φράουλες είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τις στεγνώσετε καλά πριν τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Καλό θα είναι μάλιστα να βάλετε και ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας μέσα στο μπολ ή στο οποιοδήποτε άλλο σκεύος τις τοποθετήσετε για να τις βάλετε στο ψυγείο.

Το κόλπο για να βγάλεις εύκολα το κοτσάνι από τις φράουλες

Όταν θέλεις να βγάλεις το κοτσάνι της φράουλας, τι κάνεις; παίρνεις το μαχαίρι και κόβεις το κοτσάνι. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ! και είναι λάθος, γιατί πετάς ένα μέρος της φράουλας χωρίς λόγο.

2 πράγματα πρέπει να θυμάσαι:

  • Πρώτα πλένεις τη φράουλα και μετά την καθαρίζεις ή κόβεις το κοτσάνι. Αν την πλύνεις αφού κόψεις το κοτσάνι, θα χαθεί όλο το άρωμα της φράουλας
  • Το κοτσάνι για να το βγάλεις εύκολα, θα το βγάλεις με ένα καλαμάκι όπως ακριβώς βλέπεις στην εικόνα απο κάτω. Αυτό είναι ένα κόλπο που κάνουν όλοι όσοι θέλους να καθαρίσουν γρήγορα τις φράουλες.

Βγάζεις το κοτσάνι από την φράουλα με καλαμάκι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share