Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δυο εύκολες συνταγές για κρέπες και λουκουμαδάκια φούρνου

Γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά

19 Μαΐου 2021 22:45
eukoli-syntagi-gia-krpes-kai-loukoumades

Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Εμείς σου δίνουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή μας. Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

Υλικά για κρέπες

  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).

Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά. Με μια μικρή κούπα ή (ιδανικά) μια κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.

Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις.

Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι.

Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές.

Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας

«Λουκουμαδάκια» φούρνου με καραμέλες βουτύρου - Γρήγοροι και αφράτοι λουκουμάδες με λίγα υλικά

Υλικά

  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα ή για κρουασάν
  • 20 καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε σε 20 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 3x3 εκ. Ξετυλίγουμε τις καραμέλες.

Ακουμπάμε σε κάθε κομμάτι φύλλου 1 καραμέλα. Την τυλίγουμε καλά με το φύλλο έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.

Ακουμπάμε τα «λουκουμαδάκια» σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά και, αν θέλουμε, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή περιχυμένα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας.

«Λουκουμαδάκια» φούρνου με καραμέλες βουτύρου

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share