Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Συνταγή για δροσερό smoothie με μπανάνα και καρύδα

Θα ενθουσιαστείτε

12 Μαΐου 2021 15:05
Συνταγή για δροσερό smoothie με μπανάνα και καρύδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε η περίοδος που τα smoothies είναι η καλύτερη επιλογή, εάν θέλουμε κάτι δροσερό, θρεπτικό και χωρίς πολλές θερμίδες.

Μπορείς να φτιάξεις smoothies με τα αγαπημένα σου φρούτα ή να δοκιμάσεις νέες γεύσεις. Εμείς, θα σου δώσουμε τη συνταγή για smoothie με μπανάνα και καρύδα, το οποίο έχει 365 θερμίδες.

Smoothie μπανάνα με καρύδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι γάλα (αμυγδάλου, κάνναβης, ρυζιού, ή αγελαδινό γάλα 1%)
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδα χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα, την μπανάνα, την καρύδα και την κουταλιά πρωτεΐνη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Η καρύδα είναι χαμηλή σε φυσικά σάκχαρα, και πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, και αποτελεί την πλουσιότερη πηγή της φύσης σε τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCT).

Τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου μετατρέπονται σε μια σταθερή πηγή καυσίμων για τον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλού σακχάρου στο αίμα, και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν με την απώλεια μνήμης

Πηγή: bioximikos.gr

Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς

To Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια απολαυστική, παραδοσιακή και παράλληλα εύκολη συνταγή. Φτιάξτε ρυζόγαλο με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει ιδιαίτερα, δείτε εδώ συνταγή για σοκολατόπιτα.

Ρυζόγαλο - Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 5-7 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε
  • 2 κανελόξυλα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ νισεστέ
  • λίγο κρύο νερό (μισό ποτήρι)
  • 1-2 κούπες ρύζι (ότι έχουμε)
  • λίγο κρέμα γάλακτος

Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς

Εκτέλεση

  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει (να μην παραβράσει όμως, λίγο al dente είναι καλύτερα). Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα κανελόξυλα και τα βάζουμε στην φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λίγο κρύο νερό και διαλύουμε εκεί τα 50γρ νισεστέ ανακατεύοντας με τα δάχτυλά μας μέχρι να διαλυθεί τελείως και το προσθέτουμε στο γάλα την στιγμή που θα αρχίσει να βράσει ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα χειρός.
  • Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά!
  • Το αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε μια άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει (αν πιάσει λίγο κρούστα με το ανακάτεμα θα διαλυθεί).
  • Όταν θα είναι πλέον σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχει πήξει λίγο περισσότερο από πριν, προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος να γίνει πιο αραιό το μείγμα μας ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Αφαιρούμε τα κανελόξυλα και το ρίχνουμε στα μπολάκια/ ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσουν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Αν και έχουν ήδη την γεύση της κανέλας εγώ προσθέτω από πάνω κι άλλη... Για να γίνει σοκολατένιο προσθέτουμε 2-3κ.σ κακάο στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και μετά το βάζουμε στη φωτιά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share