Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο!

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

10 Μαΐου 2021 14:22
Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, που είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε ή που ψάχνετε κάτι για συνοδευτικό. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε και άλλη μια για παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς.

Τα υλικά της συνταγής

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο!

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι.
  • Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Τηγανόψωμα με τη συνταγή της γιαγιάς για όταν... θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

Φτιάξτε αφράτα και λαχταριστά τηγανόψωμα! Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, η οποία θα σας "λύσει" τα χέρια, διότι μπορείτε να την προσφέρετε στην οικογένειά σας, σε φίλους και σε γνωστούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τηγανόψωμα, δείτε εδώ μια συνταγή για γύρο κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Τηγανόψωμα με τη συνταγή της γιαγιάς για όταν... θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
  • Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
  • Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
  • Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
  • Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
  • Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
  • Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share