Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Πανεύκολη

6 Μαΐου 2021 09:02
Αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την τυρόπιτα μόνο με τυρί, αλλά τώρα μπορείς να δοκιμάσεις να της βάλεις και μπεσαμέλ.

Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη. Σίγουρα θα λάβεις πολλά συγχαρητήρια από όσους τη δοκιμάσουν.

Εύκολη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ φέτα
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 1 κούπα τυρί γκούντα
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι κ πιπέρι
  • 2 φύλλα σφολιάτα

Για την μπεσαμελ

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα γεμάτη
  • μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα που καίει στην φωτιά βάζουμε μέσα το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε το γάλα και μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Μέσα στην μπεσαμέλ σπάμε με τα χέρια την φέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
  • Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι…τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά
  • Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα έχουμε λαδώσει το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω
  • Βάζουμε το άλλο φύλλο, ρίχνουμε σουσάμι, χαράζουμε ελαφρά με το μαχαίρι και ψήνουμε σε αέρα για 45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς…!!

Πηγή: daddy-cool.gr

Ζαγορόπιτα: Λεπτή, βουτυράτη και τραγανή τυρόπιτα

Ζαγορόπιτα: Λεπτή, βουτυράτη και τραγανή, με την αλμύρα της φέτας που τρίβεται στη κάθε μπουκιά, η μορφή αυτή της τυρόπιτας είναι η τέλεια ελληνική απάντηση στην γνήσια Ιταλική πίτσα. Επίσης, φτιάξτε μια τυρόπιτα... στο τσακ μπαμ με φύλλα κρούστας.

Υλικά :

  • 2 και κάτι φλυτζάνια ή περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 Αυγά (2 + 1 χτυπημένο για το τέλος)
  • 1 ποτήρι γάλα (220 ml.)
  • 90 ml. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. φέτα

Ζαγορόπιτα είναι μία λεπτή, βουτυράτη και τραγανή τυρόπιτα

Εκτέλεση:

  1. Ανάβετε τον φούρνο στους 250ºC
  2. Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο, ορθογώνιο, χαμηλό ταψί, με τα 20γρ. βούτυρου. Στη συνέχεια προσθέτετε περί τα 40μλ. ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στον φούρνο, να κάψει καλά, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε πρώτα το αλεύρι και από πάνω τα 2 αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να γίνει χυλός και προσθέτετε τη φέτα και περί τα 30 μλ. λάδι. Το μίγμα πρέπει να είναι ένας αρκετά ρευστός χυλός. Αν χρειαστεί, σ’ αυτό το στάδιο, προσθέτετε και λίγο νερό για να αραιώσει λίγο το μίγμα.
  4. Χύνετε το χυλό στο ταψί που καίει και τον μοιράζετε παντού.
  5. Προσθέτετε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα ισομοιράζοντάς την στην επιφάνεια και το υπόλοιπο λάδι να κάτσει από πάνω απ’ το χυλό. Προσθέτετε σε μικρά κομματάκια και το υπόλοιπο βούτυρο να δώσει άρωμα. Τέλος, χτυπάτε το αυγό που έχει μείνει και το περιχύνετε κι’ αυτό από πάνω να δέσει την επιφάνεια της πίτας.
  6. Τοποθετείτε πάλι το ταψί, γεμάτο με τον χυλό αυτή τη φορά, στο φούρνο που καίει, και σε μεσαίο ράφι, κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 200ºC πάνω-κάτω. Ανάλογα με τον φούρνο πάντα, σε 40-45’ πρέπει να έχει γίνει. Η ζαγορόπιτα είναι έτοιμη όταν η περίμετρός της είναι σαφώς ξεροψημένη. Το τελικό πάχος στο πιάτο σας, θα πρέπει να είναι ιδανικά, περίπου 1 εκατοστό.
  7. Όταν η ζαγορόπιτα είναι έτοιμη, ξεκολλάει ολόκληρη απ’ το πάτο του ταψιού. Έτσι, την ακουμπάτε πάνω σε επιφάνεια κοπής και την κόβετε σε μερίδες.

Σερβίρετε σαν πρωινό, μεζές ή και κανονικό φαγητό, ιδανικά με συνοδεία καλού τσίπουρου και με τζάκι που να σιγοκαίει τριγύρω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share