Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Τυρόπιτα της στιγμής

θα πάθετε πλάκα

2 Μαΐου 2021 13:46
Τυρόπιτα της στιγμής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη... στιγμή.

Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα ή να συμπληρώσετε το γεύμα σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 600 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ γάλα
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 - 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
  • καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
  • Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
  • Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
  • Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
  • Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
  • Τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

Πηγή: syntages.me

Τυρόπιτα έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι αυτών των ημερών.

Η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, καθώς δεν θέλει πολλά υλικά και το βασικό είναι πώς είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μια τρύπα στο κέντρο.
  • Μέσα στην τρύπα ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

πανεύκολη τυρόπιτα έτοιμη στο πι και φι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share