Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νηστίσιμα μπισκότα με κακάο

Έτοιμα στο τσακ μπαμ!

28 Απριλίου 2021 11:43
Νηστίσιμα μπισκότα με κακάο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε νηστίσιμα μπισκότα με κακάο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε μπισκότα, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά (22 τεμάχια)

  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml ηλιέλαιο ή (αραβοσιτέλαιο)
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή
  • 1 κ.γ. εκχυλίσμα βανίλιας
  • 60 ml νερό

νηστίσιμα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα λεκανάκι όλα μαζί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο ότι έχουμε, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε στην αρχή με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και έπειτα με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να σχηματίσουμε ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας.
  • Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες περίπου των 25 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Πλάθω στρογγυλά λοιπόν και τα πιέζω λιγάκι στο κέντρο και τα τοποθετώ στο ταψί.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 18 λεπτά στην προτελευταία σχάρα του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.

Σημείωση: Τα Κουλουράκια φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου αεροστεγώς κλεισμένα σε βάζω ή κουτί ή τάπερ για 2 εβδομάδες.

Πηγή: cookpad.com

Μπισκότα νηστίσιμα γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά

  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.γλ. έλαιο βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το έλαιο βανίλιας. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας στο μίξερ.
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φύλλο 3εκ. πάχος περίπου και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας
  • Και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 18 λεπτά. (ανάλογα τον φούρνο)
  • Όταν κρυώσουν καλά τοποθετούμε την μαρμελάδα και το πατάμε ελαφρά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με την ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share