Φτιάξτε νηστίσιμα μπισκότα με κακάο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορησυνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε μπισκότα, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.
Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα λεκανάκι όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο ότι έχουμε, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε στην αρχή με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και έπειτα με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να σχηματίσουμε ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας.
Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες περίπου των 25 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Πλάθω στρογγυλά λοιπόν και τα πιέζω λιγάκι στο κέντρο και τα τοποθετώ στο ταψί.
Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 18 λεπτά στην προτελευταία σχάρα του φούρνου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.
Σημείωση: Τα Κουλουράκια φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου αεροστεγώς κλεισμένα σε βάζω ή κουτί ή τάπερ για 2 εβδομάδες.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το έλαιο βανίλιας. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας στο μίξερ.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φύλλο 3εκ. πάχος περίπου και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας
Και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 18 λεπτά. (ανάλογα τον φούρνο)
Όταν κρυώσουν καλά τοποθετούμε την μαρμελάδα και το πατάμε ελαφρά.
Τέλος πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με την ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα!