Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα στο τσακ μπαμ

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

21 Απριλίου 2021 14:36
Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για τα κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Με άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας. Τα κουλουράκια με πλεξούδες είναι τραγανά απέξω και πολύ μαλακά μέσα και σίγουρα θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να φτιάξετε και αυτή την λαχταριστή πατατοσαλάτα.

Υλικά

  • Βούτυρο 380 γρ.
  • Ζάχαρη 380 γρ.
  • Αυγά 3 μεγάλα
  • Γάλα 250 ml λίγο χλιαρό
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού 1 κ.σ.
  • Βανίλια 4
  • Μπέικιν Πάουντερ 8 κ.γλ.
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1240 γρ.

Για το άλειμμα

  • Κρόκους Αυγού 2
  • Νερό 1 κ.σ.

Η πιο αγαπημένη μας παιδική ανάμνηση, ήταν όταν πλάθαμε μαζί με την μαμά ή την γιαγιά μας τα πασχαλινά κουλουράκια. Γεμίζαμε αλεύρι και ζάχαρη, κλέβαμε λίγη ωμή ζύμη ή…η μαμά μας έκανε πως δεν έβλεπε και στην συνέχεια τα πλάθαμε. Κάτι σχήματα…ο Θεός να τα κάνει.

Που όμως εμείς νιώθαμε πολύ περήφανοι που τα βγάλαμε. Και μέσα στα δικά μας κουλουράκια που έμοιαζαν με μικρές παντόφλες, έβγαιναν και οι υπέροχες πλεξούδες της γιαγιάς ή της μαμάς. Και ξαφνικά η γιαγιά και η μαμά γινόντουσαν οι θεές της κουζίνας.

Αυτές τις παιδικές αναμνήσεις μας έφεραν στην επιφάνεια αυτά τα αφράτα πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα με πορτοκάλι. Ανυπομονούμε να τα φτιάξουμε με τα δικά μας παιδάκια και να μυρίσει όλο το σπίτι Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα στο τσακ μπαμ

Εκτέλεση

  • Στην αρχή βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την βανίλια. Περνάμε την ζάχαρη από το μπλέντερ και την προσθέτουμε κι αυτή. Ξεκινάμε και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να αφρατέψει για 7 λεπτά. Στην συνέχεια χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά στο χέρι, τα οποία τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ το μείγμα μας.
  • Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ σε μία μεγάλη λεκάνη. Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στην λεκάνη με κουτάλα στην αρχή.
  • Στην συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα μας με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη βαριά που δε θα κολλάει στα χέρια.
  • Βάζουμε τον φούρνο μας να προθερμαθεί στους 210 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αραδιάζουμε σε ρηχό ταψί, ντυμένο με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με το μείγμα από τον κρόκο, τον οποίο τον έχουμε ανακατέψει σε νερό και ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 15-16 λεπτά.

Tips για κουλουράκια πλεξούδα

  • Το μείγμα ίσως μας κόψει λίγο αλλά δεν πειράζει. Τα 250 ml γάλα αντιστοιχούν 1 κούπα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποθηκευμένο ξύσμα πορτοκαλιού από την κατάψυξη.
  • Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκαν 2 υγρές βανίλιες αντί για 4 κανονικές. Τα 8 κ.γ μπέικιν πάουντερ αντιστοιχούν σε 40 γρ. Τα κουλουράκια της συνταγής βγήκαν σε 3 δόσεις. Δεν στριμώχτηκαν τα κουλουράκια, γιατί φουσκώνουν και θα χαλάσει το σχήμα.
  • Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με το μείγμα από τον κρόκο, τον οποίο τον έχουμε ανακατέψει σε νερό και ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 15-16 λεπτά.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share