Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά

Το απόλυτο σνακ για μικρούς και μεγάλους!

13 Απριλίου 2021 11:16
Λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με λίγα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου.

Τυρόπιτα - Υλικά και διαδικασία

Υλικά (15 κομμάτια)

Για τη ζύμη:

  • 350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κομματάκια για άλειμμα στην επιφάνεια

συνταγή για τυρόπιτα

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ φέτα ή ανάμεικτο (200γρ. φέτα + 200 γρ. ανθότυρο)
  • 1 αυγό
  • Λίγο πιπέρι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια μεγάλη λακκούβα στο κέντρο. Εκεί μέσα θα ρίξουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε σιγά σιγά το αλεύρι από τριγύρω και αρχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Όταν σφίξει λίγο η ζύμη αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν σφίξει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Η μία μπάλα να είναι λίγο μεγαλύτερη για να φτιάξουμε τη βάση. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί. Διαφορετικά στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης για να φτιάξουμε το φύλλο της βάσης. Το στρώνουμε μέσα στο ταψί.
  • Το βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε με τον πλάστη και τη δεύτερη μπάλα ζύμης και στρώνουμε το φύλλο πάνω από τη γέμιση. Σηκώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε τριγύρω για να μην βγει απ' έξω η γέμιση. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο από πάνω.
  • Τσιμπάμε λίγο με ένα πιρούνι ή μαχαίρι την επιφάνεια εδώ κι εκεί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 35-40 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share