Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολη τυρόπιτα με κολοκύθια

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

12 Απριλίου 2021 12:08
Εύκολη τυρόπιτα με κολοκύθια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με κολοκυθάκια και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πατάτες γεμιστές.

Υλικά (10 μερίδες)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4-5 κολοκύθια μέτρια
  • 2 πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό τυρί με λίγα λιπαρά
  • Λίγο λάδι για να ψήσουμε τα λαχανικά και να αλείψουμε τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκύθια και σε τετράγωνα κομμάτια τις πατάτες. Τα ψήνουμε σε κατσαρόλα, με το λάδι το κρεμμύδι και τη ντομάτα, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν. Η θερμοκρασία θα είναι στο μισό (αν το ανώτερο είναι το 6, τα ψήνω στο 2).
  • Σε ένα ταψάκι μετρίου μεγέθους βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα.
  • Στο σκεύος που ψήσαμε τα λαχανικά βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα... στο πι και φι

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 650 γρ. φύλλο για πίτες
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 330 ml σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εύκολη και τραγανή τυρόπιτα... στο πι και φι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φύλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share