Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολη τυρόπιτα με 3 τυριά - Έτοιμη στο τσακ μπαμ

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

10 Απριλίου 2021 13:57
Εύκολη τυρόπιτα με 3 τυριά - Έτοιμη στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με 3 τυριά που θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ.

Υλικά συνταγής

  • Φύλλο Κρούστας για πίτες
  • Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
  • 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 200γρ. φέτα
  • 200γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά (2 για τη γέμιση, 1 για το άλειμμα της πίτας)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Λίγο γάλα
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εύκολη τυρόπιτα με 3 τυριά

Εκτέλεση συνταγής

  • Στρώνετε 5 φύλλα αλειμμένα με λάδι σε λαδωμένο ταψί.
  • Σε ένα μπολ, τρίβετε με το χέρι τη φέτα. Προσθέτετε τη μυζήθρα, την κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα 2 αυγά στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύετε και έπειτα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε στο ταψί τη γέμιση και καλύπτετε την τυρόπιτα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα αλείψετε με λάδι. Αλείφετε την πίτα με λάδι, την χαράσσετε και αλείφετε καλά με αυγό αφού πρώτα το χτυπήσετε ελαφρά.
  • Προαιρετικά, πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30’.

Τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή

Υλικά συνταγής

  • Αυγά
  • Γιαούρτι
  • Φέτα
  • Φαρίνα
  • Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
  • Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
  • Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
  • Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.
  • Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share