Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Πατάτες γεμιστές στο φούρνο με αβγό

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

9 Απριλίου 2021 13:47
Πατάτες γεμιστές στο φούρνο με αβγό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστές πατάτες, γεμιστές με αβγό και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πατάτες, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Πατάτες γεμιστές - Υλικά και διαδικασία

Υλικά (2 μερίδες)

Για τις πατάτες

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ Λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 75 γρ Γαλοπούλα σε φέτες
  • 1/2 Κόκκινη Πιπεριά
  • 1/2 Πράσινη Πιπεριά
  • 3/4 Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 κ.γ. Ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 1/4 Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3/4 κ.γ. Ανθός Ρίγανης
  • 1/4 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

συνταγή για γεμιστές πατάτεες

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε με την φλούδα για 10-15 λεπτά δοκιμάζοντας με το μαχαίρι να μην παραβράσουν
  • Ενώ βράζουν ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το λαδοτύρι και την γαλοπούλα.
  • Ετοιμάζουμε τα αυγά, τα σπάμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το ταμπάσκο.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε και χαράζουμε από την μια μεριά με το μαχαίρι και βγάζουμε την φλούδα. Με ένα κουτάλι τις σκάβουμε και κάνουμε τρύπα όσο πιο προσεκτικά μπορούμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε την πατάτα που βγάλαμε, σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με ρίγανη και αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε κάθε μία στην τρύπα που ανοίξαμε, πρώτα το λαδοτύρι μετά την γαλοπούλα και στην συνέχεια τα 3/4 από τις πιπεριές. Τέλος, περιχύνουμε ισόποσα το μείγμα από το αυγό από πάνω καθώς και από πάνω το 3/4 από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Στα κενά γύρω γύρω από τις πατάτες τοποθετούμε το μείγμα από το μπολ που αφήσαμε στην άκρη και από πάνω το 1/4 από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που περίσσεψε
  • Τοποθετούμε το ταψάκι για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το 1/4 από το υπόλοιπο κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με ανθό ρίγανης, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share