Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Λαχταριστές πατάτες country

Η πιο εύκολη συνταγή!

5 Απριλίου 2021 13:43
Λαχταριστές πατάτες country
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε τις αγαπημένες σας πατάτες country με μόνο λίγα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πατάτες, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά

  • Πατάτες baby
  • Σκόνη σκόρδο
  • Σκόνη μουστάρδα
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Θυμάρι ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες γιατί τις μαγειρεύουμε με τη φλούδα και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (χωρίς τσιγκουνιές) και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα μέχρι να γίνουν...τις θέλουμε τραγανές οπότε χρειάζεται σίγουρα καμιά ώρα!

Πηγή: cookpad.com

Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί

Υλικά συνταγής:

  • 4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλου, 400 γρ. περίπου, σε μικρά κομματάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/3 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα, τσένταρ ή άλλο επιλογής σας)
  • αλάτι πιπέρι

Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί

Εκτέλεση συνταγής:

  • Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους και τις βράζετε, ολόκληρες, σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε αρκετή από την ψίχα τους, φροντίζοντας να μείνει ακέραιη η φλούδα.
  • Βάζετε τη ψίχα σε μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ πατάτε καλά τις πατάτες και τις αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.
  • Σε κατσαρολίτσα, βάζετε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και λιώσει καλά το βούτυρο. Ρίχνετε στο μπολ με τις πολτοποιημένες πατάτες το 1/2 τυρί, το μείγμα γάλακτος και το μείγμα κοτόπουλου , αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, λίγες πράσινες ροδελίτσες από τα κρεμμυδάκια και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share