Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

4 Απριλίου 2021 14:55
Νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε κουλούρια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά

  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ κονιάκ
  • 150 γρ ταχίνι
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι γλ κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 460 γρ αλεύρι γ ο χ
  • 1 κουταλάκι γλ μπέικιν
  • Λίγη μαργαρίνη λιωμένη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν. Η ζύμη είναι κολλώδης.
  • Παίρνουμε ένα κόρνερ και βάζουμε τη μαργαρίνη μέσα λιωμένη.
  • Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η ψαλιδιού τα μπαστουνάκια σε πάχος ενός δάχτυλου. Φουσκώνουν στο ψήσιμο.
  • Βάζουμε λαδόκολλα και τα περνάμε με λίγη μαργαρίνη και με ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 150 αντιστάσεις για 20’ μέχρι να πάρουν στο πάτο.

Πηγή: cookpad.com

Κουλουράκια της τεμπέλας: Εύκολα και γρήγορα χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο

Τα υλικά της συνταγής

  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1,5 μισή ποτήρι ζάχαρη
  • Μισό ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιών
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 4,5 μισή ποτήρια αλεύρι

Η διαδικασία της συνταγής

  • Βάζουμε στο μπολ το αυγωτή ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα
  • Ρίχνουμε το γιαουρτιού σπορέλαιο, το ξυσμάτων χυμό και ανακατεύουμε, με σύρμα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε το μπέικιν – βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε λαδόκολλά στο ταψί και μένα κουτάλι βουτώντας το σε λαδί παίρνουμε μίγμα και το βάζουμε στην λαδόκολλά.
  • Τα διορθώνουμε λίγο με το χέρι.
  • Όταν τα τελειώσουμε όλα ρίχνουμε πάνω τους ζάχαρη.
  • Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίους προθέρμανσης αντιστάρ μεσαία σχάρα για 15 λεπτά (σ.σ. φυσικά ανάλογα, με τον φούρνο).
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share