Τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Πεντανόστιμη συνταγή
Για να τρελάνετε τους πάντες!
4 Απριλίου 2021 11:57
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Θέλετε, να προσφέρετε στους αγαπημένους σας μια σφολιάτα, για να ξεκινήσετε με ένα δυνατό ορεκτικό; Σας προτείνουμε μια τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι, η οποία σίγουρα θα τρελάνει τους πάντες! Πρόκειται για μια συνταγήαπλή με εγγυημένο πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.
Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά, τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.
Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα, το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.
Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’ το φούρνο. Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.