Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Απλή και γρήγορη συνταγή!

3 Απριλίου 2021 13:57
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί.

Υλικά (10 μερίδες)

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ νερό
  • 350 γρ φέτα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 στον αέρα και ψήνουμε από την μέση και πάνω.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα και τα ξανά ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στο ταψάκι μια λαδόκολλα και στρώνουμε από πάνω το μείγμα μας από πάνω βάζουμε λίγο λαδάκι.
  • Το ψήνουμε για 40 - 45 ' μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με μόνο δύο φύλλα

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι γοχ
  • 330 γρ σόδα αναψυκτικό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ lurpark soft ανάλατο (ή ότι έχετε στο ψυγείο)
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ γραβιέρα
  • 500 γρ φέτα
  • Θυμάρι
  • 1 αβγό
  • Πιπέρι

τυρόπιτα με δύο φύλλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη σόδα την ζάχαρη το αλάτι και τα 600γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
  • Την αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα σε μεμβράνη.
  • Σε μια ξύλινη επιφάνεια ρίχνουμε αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα.
  • Βάζουμε πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει το lurpark soft ή κάποιο άλλο αν δεν έχετε, να καλύψει όλο το φύλλο σας.
  • Και όπως είναι το φύλλο στρογγυλό το κόβουμε στη μέση από πάνω προς τα κάτω και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια.
  • Και αφού έχουμε κόψει βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο το τοποθετούμε σε πιάτο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ρίχνουμε όλα τα υλικά τις γέμισης σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το τυρί μας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να πάει το αβγό παντού και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις βγάλουμε το ζυμάρι, το κόβουμε στην μέση για να γίνει δύο μπάλες.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη μας να γίνει φύλλο το βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ρίχνουμε το πρώτο μας φύλλο. Βάζουμε τη γέμιση μας και συνεχίζουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω και αυτό.
  • Κλείνουμε τα τοιχώματα από τα πλάγια, ραντίζουμε με λίγο νερό και βούτυρο και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share