Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά

Απλή και γρήγορη συνταγή!

2 Απριλίου 2021 08:36
Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με τέσσερα τυριά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά.

Υλικά

  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 4 αυγά
  • 5-6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι, προσθέτουμε τα δύο αυγά, το δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε µε ένα πιρούνι.
  • Αλείφουμε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
  • Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα.
  • Χτυπάμε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα.
  • Αφήνουμε για 10΄' να απορροφηθεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Τυρόπιτα φόρμας - Απλή και λαχταριστή συνταγή

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
  • 1 κεσεδάκι γάλα
  • 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά και ένα ασπράδι
  • 1 ξερή μαγιά
  • 1 κ γ ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 750-800 γρ αλεύρι
  • Λίγο βούτυρο για τα φύλλα
  • 300 γρ φέτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Σουσάμι

συνταγή για τυρόπιτα φόρμας

Εκτέλεση

  • Μετράμε τα υλικά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
  • Ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο 25 εκ, αλείφουμε με βούτυρο, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το βάζουμε πάνω στο πρώτο και ξανά βούτυρο. Το ίδιο κάνουμε με υπόλοιπα φύλλα.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σε ένα μεγάλο φύλλο, το κόβουμε κύκλο και τη ζύμη που περίσσεψε την κόβουμε σε τρεις λωρίδες, χαράζουμε το φύλλο σε οκτώ ακτίνες.
  • Βάζουμε σπασμένη φέτα και τυλίγουμε. Τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 28 εκατοστά.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια στη φόρμα με τη μύτη προς στα μέσα. Πατάμε τις λωρίδες με τα χέρια να ανοίξουν, βάζουμε φέτα, τυλίγουμε ρολό και τα βάζουμε στο κέντρο της φόρμας.
  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει περίπου 50-60 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share