Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Γεμιστά μπιφτέκια light έτοιμα στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

30 Μαρτίου 2021 13:33
Γεμιστά μπιφτέκια light έτοιμα στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια light έτοιμα στο τσακ μπαμ που σίγουρα θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς ζύμη με πίτα από σουβλάκι και 4 μόνο υλικά.

Υλικά

  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 μανιτάρια champignon
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • λάχανο, κόκκινο
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • χυμό, από 1/2 λεμόνι

Γεμιστά μπιφτέκια light έτοιμα στο πι και φι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
    Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
  • Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
    Βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share