Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα!

Απλή και λαχταριστή συνταγή!

16 Μαρτίου 2021 11:21
Κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το μανταρίνι, δείτε εδώ συνταγή για κέικ μήλου!

Υλικά (15 κομμάτια)

  • 5 μανταρίνια
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 2 λευκές κουβερτούρες των 125 γρ
  • Ξύσμα από 1 μανταρίνι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το λάδι.
  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τον πολτό μανταρινιού.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, έπειτα ρίχνουμε τη μια σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε ξανά.
  • Περνάμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και αλεύρι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά το κέικ.
  • Όταν ψηθεί το κέικ και κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, το περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και στολίζουμε με ξύσμα μανταρίνι.

Πηγή: cookpad.com

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!

Υλικά

  • Αυγά 7
  • Ζάχαρη 1 κούπα
  • Αλεύρι 2 κούπες
  • Βανίλια 2
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 200 γρ
  • Κουβερτούρα 300 γρ

Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.

Προσοχή!!! Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share