Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Οικονομικό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά!

Απλή και εύκολη συνταγή!

12 Μαρτίου 2021 17:57
Οικονομικό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό και παράλληλα οικονομικό γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό ψυγείου, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ μήλου.

Υλικά (8 μερίδες)

  • μπισκότα πτι μπερ
  • κρέμα γάλακτος
  • ζαχαρούχο γάλα
  • κουβερτούρα
  • προαιρετικά φύλλα αμυγδάλου

συνταγή για γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα μας.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε μια στρώση από την κρέμα μας κάνουμε αυτή τη διαδικασία 2 φορές δηλαδή.
  • Πάνω από την κρέμα βάζουμε την κουβερτούρα και απλά πασπαλίζουμε με ότι έχουμε είτε με μπισκότο είτε με αμύγδαλο.
  • Βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Σημείωση: Επειδή στα υλικά πρόσθεσα το αμύγδαλο, εγώ το έβαλα στην κρέμα και έδωσε και αυτό τη ξεχωριστή γεύση του.

Πηγή: cookpad.com

Γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Υλικά (8-10 μερίδες)

  • 225 γρ. πτι μπερ
  • 170γρ. ολόκληρα και 50γρ. τριμμένα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (ή σταγόνες ή νιφάδες)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ως να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
  • Βάζουμε το 1/3 περίπου της κρέμας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 50γρ. τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε ως να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στα υπόλοιπα 2/3 της κρέμας ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να δέσει η σοκολατένια κρέμα.
  • Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ολόκληρα μπισκότα να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνουμε πάνω τη μισή σοκολατένια κρέμα.
  • Στρώνουμε πάλι μπισκότα, κι αυτή τη φορά βάζουμε πάνω την κρέμα με το τριμμένο μπισκότο.
  • Στρώνουμε την τελευταία στρώση πτι μπερ και βάζουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα από πάνω.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα (ή νιφάδες ή σταγόνες) και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share