Φτιάξτε κέικσοκολάτας με μπανάνα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει η μπανάνα, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ πορτοκαλιού.
Υλικά
Για το κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 κούπα λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα κακάο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 αυγά
1/2 κούπα πλήρες φρέσκο γάλα
2-3 ώριμες μπανάνες (περίπου 1 κούπα) λιωμένες στο multi
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το γάλα, τον πουρέ μπανάνας, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο το μείγμα των στερεών υλικών μέχρι να ενωθούν καλά.
Αλείφουμε βούτυρο και αλευρώνουμε μια φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Γλάσο
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κακάο με το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και απλώνουμε με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε το γλάσο να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά.