Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά

10 Μαρτίου 2021 14:04
Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή, που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά και θα σας τρέχουν τα σάλια. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και τυρόπιτα περέκ και σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά

Συνταγή για αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Πηγή: jenny.gr

Τυρόπιτα αφράτη με δύο τυριά - Το μυστικό υλικό που την «εκτοξεύει»

Αναζητείτε μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη αφράτη τυρόπιτα με δύο τυριά κι ένα μυστικό υλικό, που θα την «εκτοξεύσει».

Για να... κλείσετε όμορφα, σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού.

Τυρόπιτα με δύο τυριά

Υλικά

Για την πίτα

2 φύλλα σφολιάτα

1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

μισό φλιτζάνι γάλα

1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί

Για τη γέμιση

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα, ζεστό

350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

μισό ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, έντονα και σταθερά ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι πριν προσθέσετε την επόμενη. Στο τέλος θα έχετε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, το δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 26εκ. και στρώνετε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους. Αδειάζετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο.

Ψήνετε την πίτα για 1 ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε χλιαρή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share