Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γεμιστές πατάτες σε στυλ πίτσας που σίγουρα θα λατρέψετε

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

10 Μαρτίου 2021 11:44
Γεμιστές πατάτες σε στυλ πίτσας που σίγουρα θα λατρέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσουμε. Είτε τηγανιτές, είτε πουρές, είτε πατατοσαλάτα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σ' αυτό το υλικό. Πόσο καιρό έχετε όμως να δοκιμάσετε γεμιστές πατάτες σε στυλ πίτσας; Σας παρουσιάζουμε αυτή την συνταγή που πρέπει να γνωρίζετε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα περέκ.

Θα χρειαστείτε (για κάθε γεμιστή πατάτα):

  • 1 μικρή ή μεσαία πατάτα, βρασμένη
  • 1 κ.γ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ.γ σαλάμι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ τριμμένη παρμεζάνα

Συνταγή για πατάτες γεμιστές

Οδηγίες:

  • Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε ένα καλό κομμάτι της πατάτας, αφήνοντας την φλούδα πάνω και αρκετή πατάτα έτσι ώστε να παραμείνει σταθερή.
  • Αναμίξτε την πατάτα που αφαιρέσατε με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και βάλτε τα μπαχαρικά. Μετά, βάλτε το μίγμα πίσω στο κέλυφος της πατάτας.
  • Καλύψτε το κάθε κομμάτι με μοτσαρέλα και σαλάμι και ρίξτε από πάνω παρμεζάνα.
  • Ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσαφί.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε και ότι συνδυασμούς υλικών θέλετε, οπότε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.
  • Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα μας θυμηθείτε!

Credit: hefty.co

Λαχταριστική πατατοβόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί (Video)

Λαχταριστική πατατοβόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί. Μια ιταλική συνταγή που κάνει το γύρω του διαδικτύου. Επίσης, φτιάξτε αφράτα ψωμάκια με τυρί και σκόρδο που έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ακολουθήστε προσεκτικά τη συνταγή:

Για τη ζύμη πατάτας:

  • 500 γρ. πατάτες
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Προσοχή! Δοκιμάστε το ζαμπόν και τα τυριά σας για να ελέγξετε το αλάτι!

Λαχταριστική πατατοβόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ.
  2. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  3. Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
  4. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού.
  5. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.
  6. Παίρνετε την άλλη μισή ζύμη, την τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί, πιέζετε με τα χέρια σας, ώστε να κλειστεί καλά το τυρί και το ζαμπόν.
  7. Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
  8. Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω με ένα πιάτο και τη αναποδογυρίζετε (σαν ομελέτα) από την άλλη πλευρά.
  9. Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  10. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά τη αλείφετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

Εναλλακτικά:

  • Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσει (γύρω στα 20-30 λεπτά).
  • Αν δεν μπορείτε να τη γυρίσετε με πιάτο, τότε βάλτε κάτω και πάνω αντικολλητικό χαρτί και γυρίστε τη με ένα καπάκι (δείτε τις εικόνες πιο πάνω).

Δείτε το βίντεο της συνταγής:

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share