Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια πανέ στο φούρνο

Υγιεινά και λαχταριστά!

9 Μαρτίου 2021 13:53
Κεφτεδάκια πανέ στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά και παράλληλα υγιεινά κεφτεδάκια πανέ στο φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με 4 τυριά.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2-3 παξιμαδάκια λαδιού
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο &1 κ.σ. για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. baking powder

Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό χτυπημένο μέσα σε 2 κ.σ. γάλα
  • 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόνο μέχρι να μαραθεί.
  • Μουλιάζουμε για λίγο τα παξιμάδια μέσα στο γάλα. Έτσι, λίγο να υγρανθούν. Τα στραγγίζουμε και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι και τα θρυμματισμένα παξιμάδια μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 180. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα βουτάμε πρώτα στο χτυπημένο αυγό με το γάλα και μετά στην τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα αραδιάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε για 30-40'. Γίνονται τραγανά απ' έξω και μέσα παραμένουν ζουμερά.

Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Μαϊντανό
  • 1 αβγό
  • 1 κονσέρβα ντομάτακι κονκασέ
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 ποτήρι γάλα
  • 100-150 γρ κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ρίγανη

συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες

Για τις πατάτες

  • 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά.
  • Κόβουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε σε ταψί τα κεφτεδάκια μας και βάζουμε ανάμεσα τις πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη λίγο λεμονάκι και λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αέρα πάνω κάτω για 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share