Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Η κλασική συνταγή που λατρεύουν μικροί μεγάλοι!

8 Μαρτίου 2021 13:18
Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο! Πρόκειται για μια κλασική, εύκολη και γρήγορη συνταγή που "τρελαίνει" μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο.

Υλικά (6 μερίδες)

Για τα μπιφτέκια :

  • 500 γρ κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • 1 αυγό
  • 1/3 ψίχα από ψωμί ολικής ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για τις πατάτες:

  • Πατάτες
  • 2 καρότα
  • Λεμόνι
  • Μουστάρδα
  • 2 κ.γ. Μέλι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για τα μπιφτέκια αρχικά αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, την ψίχα κ τα προσθέτουμε στον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά κ τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
  • Για τις πατάτες - αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε στο επιθυμητό σχήμα τις περιχύνουμε με το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά. (Το μέλι κ τον κύβο τα διαλύουμε με λίγο βραστό νερό).
  • Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους για 45’ και έπειτα προσθέτουμε τα μπιφτέκια που έχουμε πλάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τα μπιφτέκια με κασέρι της επιλογής μας κατά το πλάσιμο.

Πηγή: cookpad.com

Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες στο φούρνο

Για τα μπιφτέκια

  • 700 γρ. κιμάς
  • 2 κολοκύθια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 250-300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 2 αβγά για τη γέμιση
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα για τη γέμιση

συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια

Για τις πατάτες

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο νεράκι.
  • Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200C.
  • Ανοίγουμε στο χέρι μας μια ποσότητα κιμά, προσθέτουμε ένα κομμάτι τυρί και μια φέτα αβγό και κλείνουμε το μπιφτέκι.
  • Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, ένα ποτήρι νερό και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share