Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Τυρόπιτα στο τηγάνι - Έτοιμη στο πι και φι!

Μια λαχταριστή συνταγή στο τσακ μπαμ

5 Μαρτίου 2021 08:00
Τυρόπιτα στο τηγάνι - Έτοιμη στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα! Σίγουρα θα την κάνετε πολλές φορές! Για να ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο να έχετε στο ψυγείο σας φύλλα κρούστας και νόστιμα τυριά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για σουφλέ με κουνουπίδι, μπρόκολο και μπεσαμέλ που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (Arla Mozzarella, Arla Regato)
  • 50γρ. φέτα σπασμένη πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24εκ. και βάζουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ξεχωριστό σκεύος.
  • Βουτυρώνουμε ξεχωριστά το κάθε φύλλο, τσαλακώνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε στο τηγάνι το ένα πάνω στο άλλο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αναποδογυρίζουμε, όπως κάνουμε στην ομελέτα, μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα των κίτρινων τυριών και τη φέτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 βουτυρωμένα φύλλα.
  • Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε.
  • Μόλις ροδίσει η μία πλευρά της τυρόπιτας, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και η άλλη.

πηγή: xrysessyntages.gr

Τυρόπιτα... για τρελά γούστα

Υλικά

Για το φύλλο

  • 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • Λίγο ξίδι
  • 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρύο νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

  • 350 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια τυρί μυζήθρα (ή ανθότυρο)
  • 2 αυγά
  • Μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Μισή κουταλάκι σούπας ζάχαρη
  • Μισό φλιτζάνι γάλα
  • Μισό κουταλάκι σούπας αλάτι

Για την επάλειψη

  • 5 κουταλάκια σούπας καλαμποκέλαιο
  • Λίγο βούτυρο σοφτ
  • Λίγο νερό

Ευρυτανική τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Βάζω σε μπολ το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, ξίδι, λάδι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνω εκεί το νερό, ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι και μόλις το μείγμα γίνει μπάλα ξεκινώ να ζυμώνω με το χέρι, πολύ καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και απαλή. Έπειτα, τη σκεπάζω να ξεκουραστεί.
  • Έχουν περάσει 10 λεπτά, έχει ξεκουραστεί ελαφρά η ζύμη και την χωρίζω σε 6 μπαλάκια. Αν θέλω σε αυτό το στάδιο φυλάω τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
  • Διαφορετικά, τα κάνω στρόγγυλα και τα βάζω σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζοντας και αφήνοντας τα για 10 λεπτά έως ότου δηλαδή ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Σε μπολ, βάζω τα τυριά και τα λιώνω με πιρούνι, ενώ προσθέτω κατόπιν και τα αυγά αφού τα έχω χτυπήσει σε μπολάκι. Προσθέτω στη συνέχεια το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Η γέμιση μου είναι έτοιμη.
  • Λαδώνω το ταψί (το δικό μου είναι 38 εκατ.), ανοίγω το πρώτο μπαλάκι σε φύλλο (ρολάρω 4-5 φορές για κάθε φύλλο) και το απλώνω στο σκεύος με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει από τα πλαϊνά τοιχώματα. Σκορπίζω έπειτα λίγη από τη γέμιση και ανοίγω το δεύτερο φύλλο. Αυτό, το βάζω σουρωτά μέσα στο ταψί και πασπαλίζω πάλι με γέμιση.
  • Ακολουθώ την ίδια διαδικασία με το 3ο, 4ο και 5ο φύλλο, τα οποία απλώνω όλα σουρωτά μέσα στο ταψί και ενδιάμεσα πασπαλίζω με γέμιση.
  • Στη συνέχεια, γυρίζω προς τα μέσα τα τμήματα του φύλλου της βάσης που προεξέχουν και βάζω βούτυρο σοφτ στα σημεία ενδιάμεσα του ταψιού και του φύλλου που γύρισα. Ανοίγω το τελευταίο φύλλο στην ίδια διάσταση με του ταψιού και με αυτό σκεπάζω την τυρόπιτα, τοποθετώντας το σαν καπάκι.
  • Ρίχνω από πάνω το καλαμποκέλαιο, βρέχω τη πίτα με νερό (τινάζω με το χέρι σταγόνες 5-6 φορές) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, έως ότου δηλαδή η πίτα ξεκολλήσει γύρω-γύρω από το ταψί και ξεροψηθεί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share