Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με βρώμη

Απλή και γρήγορη συνταγή!

3 Μαρτίου 2021 14:07
Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με βρώμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια με βρώμη και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια αλά κρεμ.

Υλικά (12-14 μπιφτέκια)

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1/2 κομμάτι λευκό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ. σ. Ρίγανη
  • 2 κ. σ. Μαϊντανό
  • 2 κ. σ. Γιαούρτι 0% χωρίς λακτόζη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Αυγό
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι βρώμης περίπου

Εκτέλεση

  • Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζω το κιμά και το ελαιόλαδο.
  • Στο multi χτυπάω το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το τυρί και τα προσθέτω στο κιμά.
  • Προσθέτω ρίγανη, μαϊντανό, αυγό και γιαούρτι.
  • Στο τέλος αλάτι, πιπέρι και βρώμη.
  • Φοράω γάντια, ανακατεύω καλά και πλάθω μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους (δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια).
  • Στο ταψί του φούρνου στρώνω λαδόκολλα και τα ψήνω στους 190 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από τις 2 πλευρές.

Πηγή: cookpad.com

Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες στο φούρνο

Για τα μπιφτέκια

  • 700 γρ. κιμάς
  • 2 κολοκύθια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 250-300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 2 αβγά για τη γέμιση
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα για τη γέμιση

συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια

Για τις πατάτες

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο νεράκι.
  • Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200C.
  • Ανοίγουμε στο χέρι μας μια ποσότητα κιμά, προσθέτουμε ένα κομμάτι τυρί και μια φέτα αβγό και κλείνουμε το μπιφτέκι.
  • Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, ένα ποτήρι νερό και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share