Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Εύκολο κέικ σοκολάτας με μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού

Σκέτος πειρασμός!

3 Μαρτίου 2021 12:33
Εύκολο κέικ σοκολάτας με μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γεμιστό κέικ σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα είναι μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού κέικ που όλοι αγαπάμε. Με το που θα το φτιάξετε είναι βέβαιο πως θα καταναλωθεί άμεσα. Η συνταγή είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη! Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά:

  • Βιτάμ 250 γρ
  • Ζάχαρη Άχνη 2 κούπες
  • Αυγά 4
  • Βανίλια 1
  • Γάλα 1/2 φλ. τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. γλυκού
  • Σόδα 1 κουτ. γλυκού μαγειρική
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια τσαγιού (κοσκινισμένο)
  • Πραλίνα 3 κουτ. γλυκού φουντουκιού
  • Κακάο στην ποσότητα που εσείς κρίνετε πως θα χρειαστεί
  • Μπισκότα 1 κουτί τύπου πτι μπερ
  • Κουβερτούρα 1 φακελάκι (drops)

Εκτέλεση:

  • Λιώνω το βιτάμ και χτυπάω στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη, προσθέτω ένα ένα τα αυγά το γάλα, την βανίλια, το μπέικιν και την σόδα. Ρίχνω τη πραλίνα (θερμοκρασία δωματίου) και το κακάο (στο κακάο δε γράφω δοσολογία έριξα με το μάτι να πάρει χρώμα ως εκεί που μου άρεσε).
  • Ρίχνω το κοσκινισμένο το αλεύρι χτυπάω λίγο ακόμα και τέλος.
  • Σπάω τα μπισκότα επιτόπου από πάνω στο χέρι χοντροκομμένα και ανακατεύω με μαρίζ.
  • Σε βουτυρωμένη και με λίγο αλεύρι περασμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 με 45 λεπτά.
  • Αφήνω λίγο να κρυώσει.
  • Ζεσταίνω σε καυτό νερό το φακελάκι με τη κουβερτούρα και το περιχύνω από πάνω!

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!

Υλικά

  • Αυγά 7
  • Ζάχαρη 1 κούπα
  • Αλεύρι 2 κούπες
  • Βανίλια 2
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 200 γρ
  • Κουβερτούρα 300 γρ

Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.

Προσοχή!!! Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share