Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Εύκολο και αφράτο κέικ με μέλι και 3 ακόμα υλικά

Έτοιμο στο τσακ μπαμ!

2 Μαρτίου 2021 10:59
Εύκολο και αφράτο κέικ με μέλι και 3 ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία αφορά ένα ιαπωνικό κέικ. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε, όσους το δοκιμάσουν. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για κορμό σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια αβγά (σ.σ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για περίπου έξι λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.
  • Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις έως ότου γίνει ένα με το μείγμα.
  • Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Δηλαδή, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε μέσα στη μακρόστενη φόρμα κέικ, το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, έως ότου πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Καλύπτουμε το κέικ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήνουμε για σαράντα λεπτά ακόμη.
  • Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.
  • Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.
  • Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα.
  • Όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για δώδεκα ώρες.
  • Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!

Υλικά

  • Αυγά 7
  • Ζάχαρη 1 κούπα
  • Αλεύρι 2 κούπες
  • Βανίλια 2
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 200 γρ
  • Κουβερτούρα 300 γρ

Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.

Προσοχή!!! Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share