Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Απλή και γρήγορη συνταγή!

1 Μαρτίου 2021 11:44
Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για γεμιστές πατάτες.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 500 γρ ζυμαρικά νούμερο 10
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη
  • Λίγο λιγότερο από μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 400 γρ μανιτάρια κονσέρβα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε (στο νερό που βράζει πριν βάλουμε μέσα τα μακαρόνια βάζουμε αλάτι και λάδι).
  • Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε λάδι μέχρι να καλυφτεί ο πάτος το αφήνουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο σκόνη και ανακατεύουμε.
  • Μόλις περάσουν 4 με 6 λεπτά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και περιμένουμε μέχρι να "δέσει" (δεν θέλει αρκετή ώρα, οπότε να είστε δίπλα να βλέπετε) και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Τέλος βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα ξανά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να πάει η κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια παντού και σερβίρουμε. Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε και λίγο τυράκι.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά (Νο. 5)
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών (Knorr)
  • 110 γρ. βιτάμ (7-8 κ.σ.)
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. γλυκιά ξυνομυζήθρα, (ή φέτα) θρυμματισμένη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση
  • 4 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα φόρμας

Δείτε μια απολαυστική συνταγή με μακαρόνια.

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, 1 ¼ κ.σ. χοντρό αλάτι και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σας αλ' τέντε, 3 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Αυξομειώστε το χρόνο βρασίματος ανάλογα πόσο αλ΄ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθούν και στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Τα στραγγίζετε τα μεταφέρετε στην άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνετε με 3 κ.σ. ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  • Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μπέικον με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Προσθέτετε τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών και το μείγμα λαχανικών-τυριών μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα-βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Παίρνετε μια (κατά προτίμηση αντικολλητική) φόρμα του κέικ (26 εκ.) με τρύπα στη μέση, και τη βουτυρώνετε παντού και καλά με το υπόλοιπο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ξεφορμάρετε εύκολα το φαγητό σας.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share