Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Υγρό κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!

Που θα σας τρέχουν τα σάλια...

28 Φεβρουαρίου 2021 12:34
Υγρό κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ: Υγρό κέικ σοκολάτας σαν σουφλέ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη που θα σας τρέχουν τα σάλια! Μια συνταγή για υγρό κέικ με γέμιση σοκολάτας, χωρίς γάλα που γίνεται σε μόλις 20λεπτά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για την πίτσα τοστ της Ελένης που μας πήρε τα μυαλά και θα ξετρελάνει τα παιδιά σας.

Υλικά

  • Αυγά 7
  • Ζάχαρη 1 κούπα
  • Αλεύρι 2 κούπες
  • Βανίλια 2
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Βούτυρο 200 γρ
  • Κουβερτούρα 300 γρ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.

Προσοχή!!! Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη

Απλώστε ένα στρώμα σοκολάτας πάνω σε μεμβράνη περιτυλίγματος - Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα... θα σας τρέχουν τα σάλια!

Για αυτήν την συνταγή με σοκολάτα, θα χρειαστείτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες και αρκετή δύναμη θέλησης για να μη σπάσετε τις φυσαλίδες. Αν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να μη σκάσετε αυτές τις μικρές φυσαλίδες, το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο τόσο από γεύση όσο και από εμφάνιση. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι με γέμιση μπανάνα και νουτέλα.

Θα χρειαστείτε:

Για το χυλό:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 300 ml σοκολάτα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

  • 300 ml μαύρη σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες
  • μερικά φύλλα μέντας

Οδηγίες:

  • Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να αναμείξετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφρώδη.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας παράλληλα να αναμειγνύετε.
  • Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα.
  • Γεμίστε ένα μικρό ταψάκι με το μείγμα και ψήστε το στους 200 ° C για 40 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και κόψτε το στη μέση.
  • Για τη γέμιση, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέστε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας. Ενώ αναδεύετε, θερμαίνετε το μείγμα έως ότου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
  • Ρίξτε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας στο κάτω μισό του κέικ. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, αφήστε το να κρυώσει λίγο ακόμα.
  • Τοποθετήστε το πάνω μισό του κέικ πάνω από το μείγμα σοκολάτας και απλώστε το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας στην κορυφή του κέικ.
  • Για τη διακόσμηση, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ενώ η σοκολάτα λιώνει, κόψτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες που να είναι αρκετά μεγάλη για της περίμετρο του κέικ και μετρήστε περίπου δύο εκατοστά ψηλότερη από το κέικ.
  • Απλώνουμε μπόλικη ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας πάνω στις φουσκάλες.
  • Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά πριν από τη τυλίξετε γύρω από το κέικ.
  • Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει αρκετά, αφαιρέστε προσεκτικά τη πλαστική μεμβράνη.
  • Καλύψτε την κορυφή του κέικ με βατόμουρα. Προσθέστε τις φράουλες και τα φύλλα μέντας.
  • Η τούρτα σας είναι έτοιμη και τώρα μπορείτε επιτέλους να σπάσετε τις φυσαλίδες! Καλή όρεξη!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share