Νόστιμη και τραγανή πίτα με κολοκύθια για να φάτε κάτι στα γρήγορα
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή
27 Φεβρουαρίου 2021 11:42
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Κολοκυθόπιτα: Θέλετε να κάνετε μία συνταγή, η οποία να σας συντροφεύει γευστικά για όλες τις ώρες της ημέρας; Τι καλύτερο λοιπόν από μία πίτα; Πόσο μάλλον, όταν η συγκεκριμένη πίτα είναι κολοκυθόπιτα. Μπορείτε να την καταναλώσετε για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή και βραδινό. Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια τέλεια συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη.
Σε τηγάνι σοτάρισα πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα σοτάρισα και αυτά τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη μου έτριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου.
Τα σοτάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους πρόσθεσα τα τυριά μέσα στην λεκάνη και τα μυρωδικά χτύπησα τα δυο μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.
Άλειψα καλά με λαδάκι τον πατά του ταψιού μου και έβαλα το πρώτο φύλλο. Έριξα το μείγμα έριξα και λίγο τυράκι ακόμα από πάνω.
Σκέπασα με το άλλο φύλλο έριξα και λίγο σουσαμάκι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά!!
Δεν έβαλα αυγό από πάνω. Γενικά δεν έβαλα τίποτα.
Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα για να γλύφετε τα δάχτυλα σας - Έτοιμη σε 30'
Η ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα είναι μία εύκολη και γρήγορη αλμυρή συνταγή που θα ενθουσιάσει τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους. Εάν έχει γίνει καθημερινός πονοκέφαλος το κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, η ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα είναι η κατάλληλη λύση. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τραγανά ρολά με ψωμί του τόστ ζαμπόν και τυρί.
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα περνούμε ένα κατσαρολάκι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι το ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα και το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε από το μάτι το αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ρίχνουμε από πάνω σχεδόν 4 κουταλιές από την κρέμα να απλωθεί σε όλο το φύλλο καλά, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και μετά από πάνω το ζαμπόν και ξανακάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε από πάνω στο τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας χτυπάμε το αβγό και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε από πάνω και σουσάμι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.