Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

25 Φεβρουαρίου 2021 12:39
Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες για πολλούς, μιας και η πλούσια γεύση της καρμπονάρας μαγεύει όποιον τη δοκιμάσει. Ωστόσο, στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι περισσότεροι τη μαγειρεύουν εντελώς λάθος.

Μάλιστα, πολλά εστιατόρια σερβίρουν μια άθλια εκδοχή της με τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε κρέμα γάλακτος με συνοδεία μπέικον ή ακόμα και ζαμπόν κακής ποιότητας. Αυτό δεν είναι καρμπονάρα.

Ο Antonio Carluccio θεωρείται "πατέρας" της ιταλικής κουζίνας στην Μεγάλη Βρετανία, έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία και παρουσιάσει για χρόνια πετυχημένες εκπομπές, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων στη χώρα.

Από τη κουζίνα του πέρασε και αναδείχθηκε και ο Jamie Oliver, για λογαριασμό του οποίου ο Carluccio γύρισε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο παρουσιάζει την αυθεντική ιταλική συνταγή της καρμπονάρα.

Οι αυστηρές του οδηγίες είναι οι εξής:

  • Όχι λάδι στο βράσιμο των ζυμαρικών (και εννοείται δεν σπάμε ποτέ τα σπαγγέτι)
  • Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση κρέμας γάλακτος. Αυγά και παρμεζάνα συνθέτουν την κρεμώδη σάλτσα που προσθέτουμε στο τέλος.
  • Τα ζυμαρικά μαζί με το σωταρισμένο σε ελαιόλαδο γκουαντσάλε ή παντσέτα πρέπει να κρυώσουν ελαφρώς πριν ρίξουμε την κρέμα των αυγών καθώς διαφορετικά αυτά θα γίνουν σαν ομελέτα πάνω και ανάμεσα τους.

Δείτε την αυθεντική καρμπονάρα στο παρακάτω βίντεο:

Καρμπονάρα με μακαρόνια ολικής

Υλικά (8 μερίδες)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής Ν.10
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος 12% ή 20%
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή ότι άλλο θέλετε
  • 1 συσκευασία μπέικον γαλοπούλας καπνιστό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κρόκους

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 10 με 11 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον. Όπως είναι από την κατσαρόλα το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  • Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά προσθέτοντας 2 με 3 κουταλιές από το νερό από τα ζυμαρικά μας.
  • Το επαναφέρω πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά Εγώ το είχα στο 3 για 5 λεπτά ανακατεύω απαλά και έτοιμο... Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share