Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πατάτες φούρνου με μπαχαρικά

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή!

24 Φεβρουαρίου 2021 12:35
Πατάτες φούρνου με μπαχαρικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστές πατάτες φούρνου με μπαχαρικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • Πατάτες baby ή μικρόκαρπες
  • Διάφορα μπαχαρικά επιλογής μας
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά με ένα σφουγγαράκι τις πατάτες να φύγουν τα χώματα από τη φλούδα. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες.
  • Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και όπως είναι ζεστές τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με την βοήθεια ενός ποτηριού τις πιέζουμε να σπάσουν.
  • Ρίχνουμε λάδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που θέλουμε. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.

Πατάτες φούρνου: Το μυστικό των σεφ για να τις φτιάξετε πιο νόστιμες

Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει μικρά μυστικά για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο νόστιμες. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα μυστικά;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

μυστικά σεφ για πατάτες φούρνου

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και λαχανικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share