Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με πανδαισία από τυριά και κρέμα γάλακτος

Υπέροχη συνταγή

23 Φεβρουαρίου 2021 18:46
Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με πανδαισία από τυριά και κρέμα γάλακτος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… από άλλο πλανήτη, η οποία φτιάχνεται με μια πανδαισία από τυριά και κρέμα γάλακτος.

Αν θέλετε, όμως, μια γλυκιά συνταγή, σας προτείνουμε ένα γλυκό ψυγείου με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο.

Τυρόπιτα με τυριά και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 αβγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα την τρίβουμε καλύτερα με το πιρούνι.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε να πάει παντού σε πάτο και πλαϊνά. Κόβουμε τα περισσεύματα.
  • Χτυπάμε αυγά, κρέμα και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε το μισό μίγμα με τα αβγά με τα τυριά. Το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο.
  • Από πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα αβγών.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Πανεύκολη τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά

Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά (ένα ταψί 40-42εκ)

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  • 6 αυγά (ή 4 αν προτιμάτε)
  • 3 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 300 γρ τριμμένο milner ή (200 γρ κεφαλογραβιέρα)
  • 500-600 γρ φέτα βαρελίσια σκληρή
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκατοστών και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα
  • Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Θρυμματίζουμε τα τυριά.
  • Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω αφού τα λαδώσουμε, ραντίζουμε με περίπου 3/4 φλ. μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια.
  • Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, λαδώνουμε και ραντίζουμε με 3/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  • Καλύπτουμε με το 4ο και το 5ο φύλλο, λαδώνουμε και αυτά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
  • Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με τα υπόλοιπα τυριά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Extra Tip: Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλο ταψί, τότε ελαττώστε το μείγμα κατά 2 αυγά. Να ξέρετε ότι οι ωραίες, αυθεντικές πίτες, ποτέ δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 3 εκατοστά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share