Μια συνταγή με κοτόπουλο για μπουφέ που θα σας ξετρελάνει
Θα το φτιάχνετε για όλους
Κοτόπουλο: Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το κοτόπουλο και ειδικά τις παραλλαγές που γίνονται με αυτό όπως για παράδειγμα στο φούρνο ή στα κάρβουνα.
Σημειώνεται ότι θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι.
Συγκεκριμένα μία παραλλαγή συνταγής με κοτόπουλο για μπουφέ όπου περιέχει φιλέτα αλλά και με μπέικον όπου θα σας ξετρελάνει.
Κοτόπουλο: Αναλυτικά η συνταγή
Ειδικότερα δείτε αναλυτικά τη συνταγή με κοτόπουλο για μπουφέ, ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. μπέικον σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 3 φύλλα δάφνης
- 4 μικρούς κύβους βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους και τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά για 15 περίπου λεπτά, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κατόπιν τα σουρώνουμε, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία λωρίδα μπέικον και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Όταν τελειώσουμε με το τύλιγμα πασπαλίζουμε με τα τυριά, ρίχνουμε πιπέρι, το δεντρολίβανο και απλώνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού, βάζουμε τους κύβους βουτύρου σε διαφορετικά σημεία και ψήνουμε για 20 λεπτά σε κανονικό φούρνο.
Πηγή: lopis-place.blogspot.gr
Κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε 5’
Κοτόπουλο: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε πέντε λεπτά. Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια ακόμη συνταγή για τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με τυράκι και μυρωδικά.
Υλικά
- 8 τ. κοτόπουλο* μπούτι χωρίς δέρμα και κόκαλο
- ½ φλ. μουστάρδα ντιζόν ή όποια άλλη σου αρέσει
- ¼ φλ. maple syrup ή λίγο λιγότερο μέλι ελαφρά αραιωμένο με 1-2 κ.σ. ζεστό νερό
- 1κ.σ. άσπρο ξύδι
- φρέσκο δενδρολίβανο
- αλατοπίπερο
- *να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνεουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπωλ και τα ομογενοποιούμε. Με τα 2/3 της μαρινάδας αλείφουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και κρατάμε την υπόλοιπη χωριστά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο, στους 220 βαθμούς.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και βάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Φουρνίζουμε και σε 5 περίπου λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς.
- Ψήνουμε συνολικά για 40 λεπτά. Στη μέση του χρόνου (στα 20 λεπτά), βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για τα υπόλοιπα 20 λεπτά.
Tips
- Προσπαθήστε να το κάνετε στο λιγότερο δυνατό χρόνο, για να μην χάνει θερμοκρασία ο φούρνος και το φαγητό.
- Ξεφουρνίστε και αφήστε το κοτόπουλο με τα υγρά του και τη σάλτσα να ισορροπήσει για 5 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την γαρνιτούρα που σας αρέσει (μπασμάτι, ζυμαρικό, ψητά ή βραστά λαχανικά).
- Μαζέψτε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι, χτυπήστε τη ελαφρά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθεί και περιχύστε τη, κυρίως πάνω από την γαρνιτούρα.
- Πάρτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και με το μαχαίρι της κουζίνας ψιλοκόψτε τες λίγο, για να βγάλουν πιο έντονα το άρωμα τους. Ραντίστε τες πάνω από το πιάτο σας. Ο συνδυασμός γεύσης είναι εξαιρετικός!
Πηγή: xrysessintages.gr