Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

22 Φεβρουαρίου 2021 11:33
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου με τρία μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό ψυγείου, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ.

Υλικά (8-10 μερίδες)

  • 225 γρ. πτι μπερ
  • 170γρ. ολόκληρα και 50γρ. τριμμένα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (ή σταγόνες ή νιφάδες)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ως να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
  • Βάζουμε το 1/3 περίπου της κρέμας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 50γρ. τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε ως να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στα υπόλοιπα 2/3 της κρέμας ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να δέσει η σοκολατένια κρέμα.
  • Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ολόκληρα μπισκότα να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνουμε πάνω τη μισή σοκολατένια κρέμα.
  • Στρώνουμε πάλι μπισκότα, κι αυτή τη φορά βάζουμε πάνω την κρέμα με το τριμμένο μπισκότο.
  • Στρώνουμε την τελευταία στρώση πτι μπερ και βάζουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα από πάνω.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα (ή νιφάδες ή σταγόνες) και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share