Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Τραγανή πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα: Παραδοσιακή συνταγή για την πιο εύκολη τυρόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε

Απλή, εύκολη και γρήγορη!

22 Φεβρουαρίου 2021 08:36
Τραγανή πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα: Παραδοσιακή συνταγή για την πιο εύκολη τυρόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια τραγανή πατσαβουρόπιτα ή τυρόπιτα. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας δικαιώσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτεδάκια μοσχαρίσια. Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της.

Υλικά συνταγής

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο (προαιρετικά) για τον χυλό
  • 240 ml γάλα (1 κούπα)
  • 220 ml καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 20 γραμμάρια baking powder

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την παρασκευή του χυλού.

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, λίγο λάδι περίπου 3 κτσ και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου διαλυθούν τα αυγά και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή της πίτας.

  • Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
  • Παίρνουμε τα πρώτα έξι φύλλα της κρούστας και αφού τα ανοίξουμε στο τραπέζι τα αλείφουμε ελαφρώς με λάδι.
  • Ρίχνουμε ομοιόμορφα τρίμματα τυριού σε όλη την επιφάνεια.
  • Μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το φύλλο.
  • Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
  • Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας τα φύλλα στη λαμαρίνα προσέχουμε να μην πιέζει πολύ το ένα το άλλο. Αντί για τυρί φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο.
  • Αφού έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα με όλα τα φύλλα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λάδι.
  • Απομένει να ρίξουμε με μία κουτάλα τον χυλό σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο είτε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις είτε στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Δείτε το βίντεο:

Τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Υλικά

  • 1 32αρι ταψί
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 300 γρ φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τρίβω σε ένα μπολ τα τυριά και ρίχνω μέσα ένα ολόκληρο αυγό.
  • Σε ένα λαδωμένο 32αρι ταψί στρώνω 3 φύλλα κρούστας και λαδώνω ενδιάμεσα. Ρίχνω το 1/3 της γέμισης.
  • Προσθέτω αλλά 2 φύλλα λαδώνοντάς τα καλά, το 1/3 της γέμισης, 2 φύλλα ακόμα καλά λαδωμένα, την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνω με τα τελευταία φύλλα λαδώνοντάς τα καλά.
  • Χαράσσω την πίτα σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε το 1 αυγό με το γάλα, το ρίχνω πάνω από το ταψί και αφήνω στο ψυγείο να ρουφήξει τα υγρά για καμιά ώρα.
  • Ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω. Καλή όρεξη!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share