Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο

Με λίγα υλικά και έτοιμοι σε λίγα λεπτά - Πανεύκολη και γευστική συνταγή

20 Φεβρουαρίου 2021 20:28
Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο: Ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό με πατάτες που θα λατρέψουν παιδιά και μεγάλοι! Αυτούς τους πατατοκεφτέδες μπορείτε να τους φτιάξετε σαν σνακ για όλη την οικογένεια ή σαν συνοδευτικό σε επίσημα τραπέζια! Επίσης, δείτε την συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο για να την φτιάξετε με τα παιδάκια σας

Υλικά συνταγής:

  • Πατάτες 10 μικρές
  • Κρεμμύδι 1 τριμμένο
  • Κεφαλοτύρι λίγο
  • Φέτα κατά προτίμηση
  • Αυγά 1
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • Δυόσμος μπόλικο
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Πλένω τις πατάτες και τις βράζω ολόκληρες
  2. Τις βάζω στο ψυγείο να παγώσουν για 1 βράδυ
  3. Σε μια λεκάνη τρίβω το κρεμμύδι
  4. Βάζω λίγο κεφαλοτύρι, την φέτα , το αυγό , το αλάτι , το πιπέρι και πολύ δυόσμο
  5. Ρίχνω μέσα την πατάτα τριμμένη και αυτή και τα ανακατεύω όλα μαζί
  6. Τα κάνω μικρές μπουκίτσες, τα αλευρώνω και τα τηγανίζω

Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που φτιάξατε ποτέ

Τα τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι είναι πεντανόστιμα και γίνονται αφράτα, μαλακά και ζουμερά, ενώ μπορείτε να τα συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα θέλετε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, διότι ταιριάζουν με όλα. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για τυροπιτάκια.

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
  • Αυγά 2
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
  • Σκόρδο 2 στο τρίφτη
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
  • Γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
  • Ξύδι 2 κσ
  • Σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι μπόλικο
  • Ρίγανη κατά βούληση
  • Ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share