Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσιζκέικ... της κόλασης με ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχη και πανεύκολη συνταγή

19 Φεβρουαρίου 2021 20:19
Τσιζκέικ... της κόλασης με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία είτε θα ολοκληρώσει το γεύμα σας είτε θα αποτελέσει την τέλεια… αμαρτία; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα μοναδικό τσιζκέικ προερχόμενο… κατευθείαν από την κόλαση με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και όχι μόνο.

Αν, πάντως, προτιμάτε να δοκιμάσετε μια αλμυρή συνταγή, σας προτείνουμε τα πανεύκολα τυροπιτάκια καραντίνας για αρχάριους, που γίνονται στη στιγμή και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ιδανικό πρόγευμα σερβίροντάς το σε εσάς και τους οικείους σας.

Τσιζκέικ με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 500 γρ τυρί κρέμα
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 βάζο (650γρ) κομπόστα βύσσινο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα να ενωθούν μαζί με τον χυμό λεμόνι.
  • Ενώνουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και βάζουμε σαν βουνό στη βάση που θα στήσουμε το Cheescake. Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε και ρίχνουμε στο κέντρο του τριμμένου μπισκότου. Ανακατεύουμε να νοτίσει καλά και πιέζουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού να φτιάξουμε μια ισοπαχή βάση.
  • Βάζουμε την κομπόστα με το ελαφρύ σιρόπι σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε στο μείγμα με το βύσσινο. Ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση και να κάνει χοντρές φουσκάλες. Αποσύρουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
  • Στρώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και τη σάλτσα και ανακινούμε προσεκτικά τη φόρμα να απλωθεί παντού
  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και κόβουμε σε κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share