Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τυροπιτάκια καραντίνας για αρχάριους: Εύκολη και νόστιμη συνταγή που γίνεται στη στιγμή

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

19 Φεβρουαρίου 2021 08:07
Τυροπιτάκια καραντίνας για αρχάριους: Εύκολη και νόστιμη συνταγή που γίνεται στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή για να σας συντροφεύει γευστικά στις δύσκολες ημέρες τις καραντίνας; Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που οφείλετε να κάνετε για να το πετύχετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή για τα τυροπιτάκια.

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι από γιαούρτι καλαμποκέλαιο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 αυγά
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Τυρί (σ.σ. κατά προτίμηση να είναι φέτα)

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω, το αλεύρι και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
  • Επιπλέον, βάζω ένα κεσεδάκι από το γιαούρτι που χρησιμοποιήσαμε καλαμποκέλαιο και ένα φακελάκι μαγιά.
  • Επίσης, δεν ξεχνώ να βάλω 2 αυγά, λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι.
  • Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μας.
  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, με τα χέρια.
  • Στο τέλος από τη συγκεκριμένη διαδικασία ρίχνουμε τη φέτα (σ.σ. μπορείτε να ρίξετε όση εσείς θέλετε).
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ταψί μας.
  • Φυσικά έχουμε προνοήσει να τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί μας, τη λαδόκολλά μας.
  • Επιπλέον, έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στις 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα τυροπιτάκια μας, με το ταψί και τη λαδόκολλα στο φούρνο.
  • Αφήνουμε, τα τυροπιτάκια μας να ψηθούν στο φούρνο. Για να ψηθούν σωστά, τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να ψηθούν στους 180 έως 200 βαθμούς Κελσίου.

Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

Υλικά (30-35 κομμάτια)

  • 800 γρ. Αλεύρι ΓΟΧ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 ποτ. Νερό χλιαρό
  • 1 ποτ. Γάλα χλιαρό
  • 1/2 ποτ. Λάδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή (σκόνη)
  • 125 γρ. Βούτυρο soft (μισό πακέτο)

συνταγή για τυροπιτάκια

Γέμιση

  • 300 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Άλειμμα
  • 2 κρόκους αυγών
  • Λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη, να ποτίσουν τα τυριά με το άρωμα του δυόσμου.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το νερό, το γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά μαζί με δυο τρεις κουταλιές αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με το και του μίξερ και αφήνουμε να πιάσει η μαγιά, αφρίζοντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το Και και στη συνέχεια, αλλάζουμε και βάζουμε τον γάντζο για να προσθέσουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευθούν τα υλικά.
  • Τέλος στην χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το βούτυρο ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη που θυμίζει ζύμη τσουρεκιού.
  • Καλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 32 κομμάτια, ανοίγουμε σε τριγωνικό σχήμα, όσο μπορούμε, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
  • Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή με σιλικόνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν. Αλείφουμε με τους κρόκους χτυπημένους με λίγο γάλα, με πινέλο και αν θέλετε πασπαλίζεται με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170C με αέρα για 30' ή μέχρι να ροδίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share