Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

18 Φεβρουαρίου 2021 14:28
Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

Είναι μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα καρότου έτοιμα στο τσακ μπαμ.

Υλικά για την συνταγή

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
  • 3-4 πιπεριές φλωρινης κομμένες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1.κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές και ρύζι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει λίγο το φαγητό μας, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, κουρκουμά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα…

Για το μπασμάτι:

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά… σουρώνουμε και το “καίμε” με λίγο βούτυρο.

Κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε 5’

Κοτόπουλο: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε πέντε λεπτά. Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια ακόμη συνταγή για τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με τυράκι και μυρωδικά.

Υλικά

  • 8 τ. κοτόπουλο* μπούτι χωρίς δέρμα και κόκαλο
  • ½ φλ. μουστάρδα ντιζόν ή όποια άλλη σου αρέσει
  • ¼ φλ. maple syrup ή λίγο λιγότερο μέλι ελαφρά αραιωμένο με 1-2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1κ.σ. άσπρο ξύδι
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • αλατοπίπερο
  • *να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Κοτόπουλο μουσταρδάτο έτοιμο σε πέντε λεπτά

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνεουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπωλ και τα ομογενοποιούμε. Με τα 2/3 της μαρινάδας αλείφουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και κρατάμε την υπόλοιπη χωριστά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο, στους 220 βαθμούς.
  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και βάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Φουρνίζουμε και σε 5 περίπου λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς.
  • Ψήνουμε συνολικά για 40 λεπτά. Στη μέση του χρόνου (στα 20 λεπτά), βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για τα υπόλοιπα 20 λεπτά.

Tips

  1. Προσπαθήστε να το κάνετε στο λιγότερο δυνατό χρόνο, για να μην χάνει θερμοκρασία ο φούρνος και το φαγητό.
  2. Ξεφουρνίστε και αφήστε το κοτόπουλο με τα υγρά του και τη σάλτσα να ισορροπήσει για 5 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την γαρνιτούρα που σας αρέσει (μπασμάτι, ζυμαρικό, ψητά ή βραστά λαχανικά).
  3. Μαζέψτε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι, χτυπήστε τη ελαφρά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθεί και περιχύστε τη, κυρίως πάνω από την γαρνιτούρα.
  4. Πάρτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και με το μαχαίρι της κουζίνας ψιλοκόψτε τες λίγο, για να βγάλουν πιο έντονα το άρωμα τους. Ραντίστε τες πάνω από το πιάτο σας. Ο συνδυασμός γεύσης είναι εξαιρετικός!

Πηγή: xrysessintages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share