Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Εύκολη κολοκυθόπιτα: Νόστιμη και τραγανή πίτα με κολοκύθια

Για να φάτε κάτι στα γρήγορα!

18 Φεβρουαρίου 2021 09:14
Εύκολη κολοκυθόπιτα: Νόστιμη και τραγανή πίτα με κολοκύθια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε μία συνταγή, η οποία να σας συντροφεύει γευστικά όλες τις ώρες της ημέρας; Τι καλύτερο λοιπόν από μία πίτα; Πόσο μάλλον, όταν η συγκεκριμένη πίτα είναι κολοκυθόπιτα. Μπορείτε να την καταναλώσετε για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή και βραδινό. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το κολοκύθι, δείτε εδώ μια συνταγή για τυροπιτάκια.

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • Τυρί φέτα
  • 1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • Λίγο γάλα
  • Λίγο μαϊντανό
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δύο φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε τηγάνι σοτάρισα πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη, έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα σοτάρισα και αυτά. Τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη, έτριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου, τα σοτάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους, πρόσθεσα τα τυριά μέσα στη λεκάνη και τα μυρωδικά, χτύπησα τα δυο μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.
  • Άλειψα καλά με λαδάκι τον πάτο του ταψιού και έβαλα το πρώτο φύλλο. Έριξα το μείγμα έριξα και λίγο τυράκι ακόμα από πάνω.
  • Σκέπασα με το άλλο φύλλο έριξα και λίγο σουσάμι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά!

Πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές: Αυθεντική Σμυρνέικη συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 πράσινα κρεμμύδια
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφράτη πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές

Εκτέλεση συνταγής

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
  • Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share
; window.mainEnabled = false;