Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια κουρού: Εύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα και μαλακά τυροπιτάκια που λιώνουν στο στόμα

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

18 Φεβρουαρίου 2021 08:14
Τυροπιτάκια κουρού: Εύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα και μαλακά τυροπιτάκια που λιώνουν στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε νόστιμα τυροπιτάκια; Τότε, μπορείτε να φτιάξετε τυροπιτάκια κουρού. Τα συγκεκριμένα είναι πεντανόστιμα και είναι σίγουρο πως θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους. Από εκεί και πέρα, το θετικό με τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι πως θα σας "λύσει" τα χέρια.

Αυτό, διότι μπορείτε να την προσφέρετε στα παιδιά σας ή στο σύζυγό σας για πρωινό. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, είτε για δεκατιανό, είτε για απογευματινό. Το πιο θετικό από όλα, όμως, είναι πως μπορείτε να το προσφέρετε και για κύριο γεύμα.

Δηλαδή, σε περίπτωση που δεν έχετε φτιάξει κάτι για μεσημέρι, σας δίνετε η ευκαιρία να αντικαταστήσετε, το μεσημεριανό γεύμα σας. Αντίθετα, σε περίπτωση που δεν έχετε μαγειρέψει κάτι για το βράδυ, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με το βραδινό σας. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά συνταγής

  • 1 αυγό
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμμαρίων
  • Ηλιέλαιο 130 γραμμαρίων
  • Βούτυρο 200 γραμμαρίων
  • Αλεύρι 500 γραμμαρίων
  • Δύο κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • Μισή κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές πεκορίνο
  • Κρόκος από αυγό
  • Σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Για να μάθετε πώς θα εκτελέσετε σωστά τη συνταγή, θα πρέπει να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

Τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 300 γραμ. ξινομυζήθρα (ή φέτα)
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το φύλλο

  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού (η ξύδι)
  • 1 σφηνάκι σούμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Για τα νησιώτικα τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα, ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  • Βάζουμε την ξινομυζήθρα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ξινομυζήθρα, προσθέτουμε το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα της γέμισης.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και το κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
  • Αφού φτιάξουμε με τον παραπάνω τρόπο όλα τα πιταράκια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις για 20΄, αφού προηγουμένως αλείψουμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share