Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπιτική τυρόπιτα... για τρελά γούστα με ανθότυρο

Υπέροχη συνταγή

16 Φεβρουαρίου 2021 18:38
Σπιτική τυρόπιτα... για τρελά γούστα με ανθότυρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας… τρελάνει και θα αποτελεί ένα τέλειο σνακ; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την υπέροχη σπιτική τυρόπιτα, η οποία θα απογειωθεί με λίγο ανθότυρο.

Για να... σβήσετε με μια γλυκιά συνταγή, πάντως, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ σοκολάτας.

Σπιτική τυρόπιτα με ανθότυρο

Υλικά

  • 250 γρ. Φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. Ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. της σούπας πιπέρι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)

Εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το ανθότυρο και το πιπέρι. Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αλείφετε ελαφρώς ένα ταξί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε το πρώτο φύλλο.
  • Στρώνετε δύο φύλλα, προσθέτετε το μισό ανθότυρο και επαναλαμβάνετε την διαδικασία.
  • Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με το γάλα και περιχύνετε με το μείγμα αυτό την πίτα σου.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Tυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Τα υλικά της συνταγής:

  • 1 αυγό
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
  • 130 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ψιλοτριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • Tριμμένη φέτα και μυζήθρα
  • Eπάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

Συνταγή για τυρόπιτα κουρού

Η εκτέλεση της συνταγής

  • Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.
  • Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.
  • Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.
  • Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  • Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.
  • Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.
  • Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις τυρόπιτες και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους.
  • Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.
  • Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.
  • Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.
  • Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share